mandag 30. april 2012

April 2012











i april har vi....
feiret påske, kjøpt hus og ventet på våren. 
Vi har kost oss på denne lange hytteturen, men nå gleder vi oss ennå mer til å komme oss inn i nytt hus.


Lillesøster er blitt 11 måneder. 
Nå om dagen sliter vi med nye tenner, men mellom slagene er hun er blid som ei sol.
Det hun ikke liker like godt; er at nå skal hun snart være hos dagmamma to dager i uka. 
 Men det vil vel gå seg til etterhvert. 







Fint vær de siste dagene gjør at vi kanskje tør å håpe at våren er kommet.
På onsdag begynner jeg i ny jobb. 
Velkommen MAI.





torsdag 26. april 2012

Rosa







Fine dager. Dagene går i et og jeg nyter det.
I dag har jeg hatt mødregruppa på besøk. Fine babyer og fine mammaer.
I kveld skal jeg ut å spise med den nye jobben min, og se på nye lokaler.
Jeg gleder meg til å jobbe og jeg gleder meg til å flytte inn i det nye huset.
Rosa dager - med andre ord..
Akkurat nå er det veldig fint å være Vivian!

tilslutt må jeg ta med noen rosa ord fra Paulo..
Håper dine dager også er fine.



Love is just a word 


until someone comes along 


and gives it meaning
Aleph
Paulo coelho



mandag 23. april 2012

helga...





  





fra instagram



Bildene er fra helga; mitt foccacia brød, nykokte krabber, unger som koser seg,
 og mitt nye Magnolia-tre som lyser opp ute i gråværet.
Foccacia brød er bare så godt, oppskrift finner du her. 
Jeg må også tipse om at Rema-1000 har magnolia tre til 160,- kr. 
Nå går jeg inn i min siste uke med permisjonsfri. Jeg skal nemlig begynne å jobbe litt neste uke.
Det blir det jobb noen dager i uken frem til barnehagestart i august. 
En rolig tilvenning for lillesøster borte fra mammaen, og en rolig tilvenning for meg i ny jobb.
Ny jobb, nye kollegaer, nye utfordinger. 
Jeg gleder meg!




Ha en fin ukestart!

søndag 22. april 2012

Oppskrift: FOCCACIA brød






Plutselig er krabbesesongen i gang. Min mann og min svoger to-be elsker å drive med krabbefiske.
Sent i går kveld la de ut teiner og i dag har vi gjettekonkurranse på hvor mange krabber de får:)

Det er ikke alltid krabbene er like fulle  (!) :)
Men det spiller ingen rolle. Nykokt varm krabbe smaker alltid godt, og med godt tilbehør blir det lett et festmåltid.
I dag skal jeg lage foccacia brød, og her er oppskriften.






Jeg hiver alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og lar den gå en stund.
Det blir mer grøtaktig enn deigaktig, men slik skal den være.
Sett plastfolie over og hev den minst 30 minutter.



Deretter heller jeg den over i en liten langpanne (med bakepapir under!)
Jeg har helt rene hender og tar av ringene......:) Så er det bare å smøre på, og dytte nedi det du vil ha av topping.
Jeg har alltid masse olivenolje, hvitløk og salt. Og så kan du supplere på med feks. rødløk, soltørkede tomater, oliven og fetaost.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 25 minutter.
Det smaker absolutt best rett fra ovnen, men hvis det er rester kan du fryse det og varme det opp igjen en annen dag.




Foccacia passer til alt mulig; f.esk til grillmat, salater, tapas eller bare akkurat som det er. Lett og lage og kjempegodt!
Bildene er gamle; både av brødet og av krabba. Jeg setter i gang med baking nå, og så gjenstår det bare å si skitt fiske!




Ha en fin søndag!

onsdag 18. april 2012

Then you become a mother...


Foto1: Vivan, Foto2: via ignitelight

You think that true love is the only thing that can crush your heart; that will take your life and light it up or destroy it. 
Then you become a mother.
Meredith; Grey´s Anatomy




Må man egentlig forsvare de endringer som skjer inni seg når man blir foreldre?
Det er det beste som har skjedd meg, det vakreste mirakel men likevel så veldig sårt. 
Man tror man vet hva som er viktig - og så blir man mor.



tirsdag 17. april 2012

Er det snart?







Våren lar jammen vente på seg. 
I flere uker har jeg tenkt at nå skal jeg pakke vekk vinterjakker og varme sko.
Men det er jo ennå iskalt ute, og i går var det hagl- og snøbyger.. 
Tilogmed margertittene får kose seg innendørs noen dager til. 


via bubbelsoda


Men akkurat nå skinner sola og varmer godt:)
I dag er det kontraktsmøte og vi skal bli enige om overtakelse av det nye huset. 
Juhuu!!




EDIT: Det ble overtakelse helt i slutten av mai.. hele 6 uker til.



Ha en fin dag!

mandag 16. april 2012

Lykke


Bildet er fra finn.no

Tusen takk for alle gratulasjoner i forrige innlegg.
Det er både stor lykke og stor skrekk å innse at vi har bestemt oss for et hus.
At det er dette vi nå må være fornøyde med.
Jeg hadde en liste over ønsker både for inni huset og for nabolaget, og jeg må nok innrømme at mange av punktene ikke er oppfylt.
Men hvem kan motstå en sånn forelske - et unikt hus som det ikke finnes maken til.
Og hadde det ikke vært for min vågale mann, hadde vi ennå ikke vært huseiere.
Manglene inni huset har kan vi sikkert ordne etterhvert.
Og det at huset ligger i sentrum, bare med en liten bakgård, kompenserer vi med feriehuset bare 20 km unna.

Gangen. Bildet er fra finn.no


I helgen har vi feiret og pratet.
Det er mange som har fulgt med oss på vår jakt etter hus, og det har blitt mange telefoner og meldinger.
Vi har kikket på bilder, planlagt og begynt å tenke på innredning:)
Og som en av dere skrev i en kommentar; "ser ut til at ventingen har vært smart", akkurat sånn føler jeg det i dag.

Dårlig bilde som jeg har tatt med mobilen:)

Overtakelsen er ikke avtalt, men det bli i løpet av mai   ....og jeg kan nesten ikke vente.




Ønsker deg en herlig uke!
Klem Vivian

fredag 13. april 2012

E N D E L I G





I dag har vi kjøpt hus! 
Vi var på visning i går og ble like forelsket begge to. 
Og etter å ha sovet på det en natt, skjønte vi at dette huset bare måtte vi ha.... 
Jeg kan nesten ikke vente til vi overtar. 
Bildene er fra Finn.no




Et helt ferdig oppusset hus med sjel, og med hvite gulv.... 
Jeg er så fornøyd!!!


Gooooood helg! 

torsdag 12. april 2012

Hverdagsglimt






Gårsdagens fridag ble en fin dag. Jeg fikk tilogmed fanget noen øyeblikk..

Etter en tur ut fikk vi både hvitveis og en kopp med snegler med oss hjem.
Hvitveisen ble med inn, mens sneglene måtte bli igjen på trappa:)
Inne bakte vi, og spise mange sjokolademuffins. Vi lekte, malte, kranglet og bygget. 









Dette innlegget ble ganske så uredigert og hverdagslig..
Jeg laget det i går kveld etter at jeg hadde sittet i sofaen noen timer. 
Etter at jeg hadde spsist sabi-sushi som mannen kom hjem med etter en tur i Stavanger. 
Og det er da de kommer snikende... disse fine minnene fra dagen som er gått. 
Og alle de små tingene som jeg bare må fortelle til mannen.
Det absolutt fineste i verden akkurat nå er å være sammen med barna mine #Love






Jeg elsker bilder av hverdagsøyeblikk, og jeg begynner å bli hekta på Instagram.
Instagram er en applikasjon for Iphone hvor man deler bilder, og siden mobilen er med overalt blir det lett å dele små øyeblikk. 
 Har du lyst å se mer; her er min side
  @Instagram


I dag står mødregruppe og visning på tapetet.
Ha en fin dag!


onsdag 11. april 2012

Fin onsdag!


foto via bubbelsoda


Fin onsdag!
I påsken ble jeg minnet om at vi lever bare en gang... Så i dag stresser vi ned; 
I stedet for å kjøre og hente i barnehagen når vi egentlig ikke trenger det...har jeg alle barna hjemme. 
Tanken på at permisjonstiden nærmer seg slutten, og at valgfrie fridager snart ikke er et tema lengre...
gjør at vi lett tar en bonusfridag. 


Og siden sånne bonusfridager langt ifra betyr avslappingsdager...
Skal jeg nå lage meg enda en kopp med kaffe. 
Fin onsdag!

tirsdag 10. april 2012

påskecollage



Vi har vært mye på farten i påsken, og kameraet har desverre blitt liggende igjen hjemme alt for mange ganger. 
Men jeg tror barna har fått fine opplevelser og gode minner selv om jeg ikke har fått fanget dem med linsa.
Men noe har jeg fått med, så her er litt bilder fra påsken og påsketur. 







Påskepynten og rester av alt for mye påskegodt er pakket bort, og nå er jeg skikkelig klar for vår. 
Jeg er klar for hagearbeid og hagemøbler. 
Og plutselig er det bare noen uker igjen til jeg skal begynne i ny jobb. 
Og for ikke å glemme.... 
Jeg  er veldig klar for et hus snart



Påsken og farging av egg






Eggjakt, påskeegg og godteri. Hyttetur, lammelår, rødvin.
Familie, påsketur, bål og grille pølser
Besøk av store og små, kjekke mennesker, god mat og sol.

Dette var noen stikkord fra vår påske. Vi har langt ifra ligget på latsiden disse fridagene.
Jeg er ennå bittelitt støl i lårene etter påsketur, og jeg tror vi har hatt en fin påske alle sammen. 






Jeg gjorde et forsøk på å farge egg, og det har jeg ikke gjort før. 
Jeg brukte rødvin og litt eddik i kokevannet, og håpet på lilla/rosa nyanser, men de ble mer grå-ish...
På en amerikansk side fant jeg listen under her, og en beskrivelse på hvordan man kan farge egg. 








Kok vann og de/den valgte ingrediensene i minmum 15 minutter. 
Avkjøl og tilsett hvit eddik. Hell avkoket i et glass/ en bolle slik det dekker hele egg.
Legg de hardkokte, avkjølte eggene nedi i fargevannet, og la de ligge til de har fått ønsket farge. 
Ellers kan man jo selvfølgelig bruke konditorfarge i vann eller farge pasta.
Og selv om alt dette er litt sendt nå, er det uansett kjekt å vite til neste påske:)


Så gjenstår det å si takk til påsken 2012 og velkommen igjen til hverdagen og våren!




Color

Items To Dye With
Blue

Canned Blueberries
Red Cabbage Leaves (boiled)
Purple Grape Juice
 
Brown or Beige

Strong Coffee
Instant Coffee
Black Walnut Shells (boiled)
Black Tea
 
Brown Gold



Dill Seeds
Brown Orange


Chili Powder
 

Gold
 
Turmeric
Green

Spinach Leaves (boiled)
Liquid Chlorophyll
 
Greenish Yellow

Yellow Delicious Apple Peels (boiled)
 
Grey

Purple or red grape juice or beet juice
 
Lavender

Small Quantity of Purple Grape Juice
Violet Blossoms plus 2 tsp Lemon Juice

Red Zinger Tea
 
Orange

Yellow Onion Skins (boiled)
Carrots

Paprika
 
Pink

Beets
Cranberries or Juice
Raspberries
Red Grape Juice
Juice from Pickled Beets
 
Red

Pomegranate juice
Canned Cherries (with syrup)
Raspberries
Cranberries
Lots of Red Onions Skins (boiled)
 
Violet or Purple

Violet Blossoms
Hibiscus tea
Small Quantity of Red Onions Skins (boiled)
Red Wine
 
Yellow

Orange or Lemon Peels (boiled)
Carrot Tops (boiled)
Chamomile Tea
Celery Seed (boiled)
Green tea
Ground Cumin (boiled)
Ground Turmeric (boiled) or Saffron




søndag 1. april 2012

Første....







Velkommen April. 
Mellom feberøkter har vi koset oss med helg. 
Vi har funnet årets første hvitveis, er de ikke vakre?
Passet oss fint at søndagen ble litt regntung, så vi kokte kjøttsuppe stappfull av vitaminer. 





Nå står to dager med jobb og barnehage på planen. 
Deretter er vi klare for påskeferie!


God påske til deg som er innom!