fredag 30. oktober 2009

Mine nyfødteHer er Lillebror på brystet mitt dagen etter han ble født.
Ved siden av er det bilde av Lilla, på brystet mitt dagen etter hun ble født. (okt. 2007)

lørdag 24. oktober 2009

Søskenkjærlighet og sjalusi
Lilla elsker å kose Lillebror. Men bare for et lite minutt av gangen...
Vi merker mange tegn på sjalusi hos henne, og vi prøver å ta ting så greit vi kan. Men det er ikke enkelt.
Jeg blir veldig lei meg når jeg vet at hun har en vond følelse inni seg som hun ikke vet hvordan hun skal takle. Det er ikke noe godt for noen å føle sjalusi..
Samtidig er det viktig å ikke gi etter for alt hun vil heller, det kan fort gå galt.
Det viktigste vi prøver å gjøre nå er å la henne delta i stell osv, lar henne holde og kose akkurat når hun vil og så gir vi henne mye oppmerksomhet når Lillebror ligger å sover.

Vi elsker deg over alt på jord Lilla Y og ingenting kommer til å endre på det.

Fødsel og Barsel

Onsdag 14 oktober ca kl 12 ble det endelig vår tur til å trilles opp på operasjonsstua.
kl 1324 ble Lillebror født, han veide 3680 og ble ikke målt pga seteleie.

Han skrek noe voldsomt med det samme han kom til verden, er utrolig befriende og herlig lyd for oss som ventet på å høre akkurat dette ♥

Et kjempeflott team fra sykehuset var med å gjøre opplevelsen så bra som den kunne bli.

Siden jeg hadde hatt keisersnitt før og da hatt en dårlig bedøvelse, gjorde anestesilegen alt han kunne for å sette en så god spinal som mulig. Det endte med hele 3 stikk; og der og da sverget jeg for meg selv (og sikkert til de andre der også) at dette er absolutt siste gangen....
*Noen dager senere er jeg ikke så skråsikker på det*

Tenker at jeg ønsker narkose hvis det blir en gang til, men spinalen gjør jo at man kommer seg fortere og får oppleve de første timene til den lille nyfødte.

Jeg fikk fort tilbake følelsen i bena da jeg hadde fått en såkalt "tung spinal"

På intensiv avdelingen fikk jeg ha han hos meg hele tiden. Det var en flott opplevelse! (forrige gang fikk jeg kun ha Lilla hos meg en liten stund). Jeg hadde tenkt mye om man får like mye følelser denne gangen; og det gjorde jeg! Jeg ble helt forelsket med det samme - og kunne ikke få nok av å se på han.

På avdelingen fikk jeg enerom - med TV! Noe som skulle vise seg å være nyttig når man ikke kan få besøk (pga influensaen) Jeg var på bena samme kveld og fikk pusset tenner.
Dagen etter fikk jeg fjernet venefloner og kateter på morgenen og tok en dusj. Jeg var super kvalm etter å ha stått på bena noen minutter bare, og måtte slenge meg rett ned etter dusjen. Men HERLIG var det! Og så fikk jeg besøk av min kjære og Lilla. Det var nok en spesiell opplevelse for henne; både å se meg ligge ganske sliten i sykehussengen og at det lå en liten gutt ved siden av meg.
Det skulle vise seg at jeg hadde fått spinalhodepine - pga den tykke nålen legen måtte bruke fordi jeg ikke klarte å sitte i ro under nålestikket. Den intense hodepinen meldte seg så fort jeg satt oppe - så det ble ikke så mye tid til ammetrening.

I tillegg hadde Lillebror veldig kort tungeband, og dette ble klippet for å gjøre det lettere for han å ta brystet. Han ble tatt med til øre nese hals, sammen med en barnepleier og han var tilbake på 10 minutter. Det var iflg barnepleier ingen smertefull opplevelse for han og han hadde i tillegg fått sukkervann å kose seg med etterpå.
Men i forhold til ammingen var det til liten hjelp så lenge jeg ikke orket å prøve så lenge av gangen.
Dag nr. 3 ble jeg enig med en jordmor å gi lillebror flaske. Jeg fikk pumpe meg hver 3.time og så fikk han morsmelk på flaske. Jeg hadde nå fått masse melk, så det var en rolig og mett gutt som sov i sengen min dag og natt ♥
På søndagen bestemte jeg meg for å reise hjem. Jeg var utålmodig etter å være sammen med Lilla, og å slappe av i mitt eget hjem. Jeg hadde fremdeles en grusom hodepine og ble litt motvillig trillet opp til operasjonsavdelingen for å få informasjon om bloodpatch. Ved å ta blod fra armen min å legge inn i ryggen via en epidural, skulle hodepinen være borte i løpet av en time. Jeg er ganske flau for å si at jeg takket nei - jeg har helt angst for sprøyter og sånt - og fikk beskjed fra jordmor at jeg var den eneste hun hadde som sett som kom tilbake uten å ha utført denne "bloodpatchen". Men jeg kan nok leve med hodepine noen dager til.

Livet er tross alt fantastisk
Hilsen mamma til 2onsdag 21. oktober 2009

Denne skjønne prinsen

Var inni magen min Y

1 dag


1 uke

mandag 19. oktober 2009

Nå er vi hjemme!!

I går kom vi hjem.
Etter mange dager på sykehuset; for det meste alene, med super hodepine (spinalhodepine), dårlig luft på sykehuset og liggende i sengen - ble det for kjedelig. Jeg er slett ikke i form til å klare meg alene, men jeg har min flotte mann som stiller opp og derfor tok jeg sjansen på å reise hjem.

Selve keisersnittet gikk litt bedre enn forrige gang (selv om det var smertefullt, hadde jeg god støtte av operasjonssykepleier og anestestilegen) Helt fantastisk flinke var de!
Også sykepleieren på intensiven der jeg lå til oppvåkning var helt super. Jeg fikk ha babyen hos meg hele tiden mens jeg lå der, så min mann fikk gå hjem å ta seg av Lilla.
Hodepinen har tatt bort alt smerte fra såret og magen - så det har jeg faktisk ikke kjent noe til ennå.

Men nå er det værste over - det er bare uker igjen til jeg kan gjøre som normalt. Jeg er lykkelig og føler meg så heldig som har fått to velskapte barn. Nå skal det bare nytes Y

Lillebror er helt utrolig. Han er den skjønneste gutten jeg har sett og så er han akkurat så rolig og snill som jeg kunne drømme om. Bilde kommer

tirsdag 13. oktober 2009

Kvelden før .......

Siste kvelden som mor til en. Tenker mye på det som skal skje i morgen.....
Har lekt og hatt 100 % oppmerksomhet på Lilla i dag. Hun er helt utrolig flott, smart og vakker og fantastisk. Y Jeg kommer til å savne henne disse dagene uansett om andre mener at jeg har nok annet å tenke på.
Min mann har ikke vært å se i hele kveld, han er full sving med å fullføre hundegården ute slik at også hunden har en plass å være i morgen. Det er definitivt mye å tenke på...

Har fått masse telefoner og sms fra venner og kjære som ønsker lykke til, så det er plutselig blitt så virkelig. I morgen kommer den lille gutten som ligger i magen å tumler rundt. I dag har han vært veldig livlig :-) Nesten som han venter på å komme til verden.

Har vært på sykehuset og hatt en fin prat med jordmor, tatt blodprøver og hatt en samtale med legen på føden. Nå gjenstår bare Klyx (#¤%&¤#) og faste fra kl 24.
Håper også på en god natts søvn, men det er vel heller usikkert.

Nå skal jeg se Grey`s og spise en TROIKA, og prøve å ikke å tenke så mye på alt som ikke kan gjøre noe med.

Krysse fingre for i morgen Y

1 dag igjen....

I morgen på denne tiden er vi på vei til sykehuset.

Jeg har sovet dårlig i natt, det er litt å tenke på; Jeg har vært igjennom et keisersnitt før så jeg vet hva jeg skal grue meg til + at jeg tenker så på hvordan det skal gå med Lilla.

Nå skal jeg gå å legge meg litt og få sovet noen timer før vi skal innskrives på sykehuset og ta blodprøver.

lørdag 10. oktober 2009

Favorittmat.... hjemmelagde VÅRRULLER

I dag har jeg rullet 80 vårruller !! Disse står nå min kjære ute å steker på gassblussen. Så slipper jeg lukta inne.
Denne gangen laget vi 2 deiger/rører; en med vanlig kjøttdeig og en med kyllingkjøttdeig. mmmm...

Planen er at vi skal fryse masse, slik at vi har noe til gjestene etter at vi kommer hjem med den lille gutten fra sykehuset. (Men sannheten er vel at jeg er helt hekta på vårruller nå, så jeg kan kose meg ekstra mye frem til onsdag)


torsdag 8. oktober 2009

Lilla 2 år

Gratulerer med dagen! Min skjønneste lille jente.
Jeg er så utrolig glad i deg, og jeg er så stolt av deg og alt du kan allerede. Y

Bokhylle; Kandells "Pilaster"


Fant denne i hvit utførelse i et gammel Bonytt.
Synes den er utrolig kul.

onsdag 7. oktober 2009

Inspirasjon til barneromJeg leter i blader og på nett etter inspirasjon til gutterom, og fant mye fint på Foreldremanualen.
Se f.eks på denne linken
Akkurat nå liker jeg: stjerner, og fargene hvitt og blått og rødt.

  

  
Bildene her hentet fra Millimini.
Det var  liksom litt enklere med valg av tema til Lilla; det ble rosa og prinsesser. Men nå som vi har kommet inn i nytt hus er det på tide å freshe opp rommet hennes også. Vi får bruke høsten og vinteren til å tenke igjennom fine løsninger til barnerommene.

tirsdag 6. oktober 2009

ca uke 38 og 8 dager igjen til keisersnitt

I dag er det 8 dager igjen til keisersnitt, og slik ser magen ut i dag.
Det har vært en skikkelig ruskedag Vind og regn; ikke akkurat mitt favorittvær.
Var hos jordmor i dag, siste kontrollen. Alt er fortsatt fint, og hun kjenner at lille gutt ligger i sete ennå. Hun fortalte også at det nå ikke vil bli muligheter for besøk på barsel pga svineinfluensa. Den eneste som kan komme er far til barnet, tilogmed ikke søsken får bli med. Jeg kan gå ut å møte Lilla men jeg får ikke ta med babyen. Jeg ble lei meg på Lilla sine vegne, og for min egen del også. Jeg kommer til å savne henne så. Stakkars, hun vil nesten ikke se meg på 4 dager og så kommer jeg hjem med en liten baby. Håper virkelig at dette går greit for henne. Y

Etter jordmor timen har jeg fått kost meg litt på SPA. Jeg har farget vipper og bryn + hatt en fotbehandling. Deilig!

Har også kikket innom Åhlens og KA for å se på stoffer til sengegavl. Tenker nå at jeg må ha gardiner og denne i samme eller iallefall ganske likt stoff.

mandag 5. oktober 2009

Bursdagshelgen

Denne helgen har vi feiret Lillas 2 års dag; både lørdag og søndag.
Vi har hatt det veldig koselig, og jeg er sikker på at Lilla har hatt en fantastisk helg.
Det ble litt voldsomt for henne med en gang når alle kom med gaver, men utover selskapet var hun midtpunktet. Hun lekte med tingene hun hadde fått og pratet med alle gjestene.


Y Min skjønne skjønne Lilla - tenk at hun er blitt 2 år allerede Y

Hun har fått masse gaver; fleecedress, klær, sko, vinterdress, Liverpool drakt, PJ`s, Plastmat, My little pony bamse, memory og bildelottospill,
Utesandkasse, stellebord til dukker, dukke og dukkeklær + Penger.Så er det mandag igjen - og jeg skal roe meg ned og slappe av frem til lillegutt kommer om 9 dager.

fredag 2. oktober 2009

En hvit seng..

I want.. en av disse
Fant disse to sengene på ILVA . De er hhv i skinn og kunstskinn.


Permisjon


I går var første dag av permisjonen. Jeg får en kort tid før Lillegutt kommer; bare 2 uker i stedet for 3. Jeg handlet litt babytøy i str. 56 som nå er vasket og henger til tørk. Jeg begynner å bli klar nå... Det gjenstår selvfølgelig selve rommet han skal få, men i de første månedene skal han jo sove inne hos oss. Ååå jeg er så spent og gleder meg så til å se han
Y Love Y

I dag er det kaldt ute, men sol og blå himmel. Vi har fått innstallert varmepumpen i dag, så nå er det herlig varmt her på kjøkkenet. Jeg nyter dagen inne med interiør blader og leter litt etter fine ting på nett. Nå har jeg akkurat stekt sjokoladekaken til Lillas bursdagsfest i morgen.