fredag 25. september 2009

Flere stellevesker

Jeg er fremdeles på jakt etter den perfekte stelleveske, og i dag fant jeg disse to.
De er fra byStroom og heter AIDA og ANLY

Koster 899,- hos Lilleprinsen
Det blir keisersnitt

I dag har vi vært til samtale med jordmor på sykehuset.
Lille baby ligger fremdeles med rumpa ned og har tydeligvis ingen planer om å snu seg.
På grunn av tidligere keisersnitt og min store angst for å ikke ha kontroll - har vi fått time til keisersnitt.

Vår lille gutt skal komme til verden 14. oktober!
Jeg gruer meg til selve dagen - MEN jeg gleder meg til å se den lille som bor inni meg.
Det skal bli helt fantastisk å bli mor igjen!

Jeg tenker mye på Lilla om dagen. Hvordan vil hun takle å få en lillebror?
Jeg skal gjøre alt jeg kan for at min lille vakre jente ikke skal føle seg tilsidesatt eller mindre elsket.
Jeg elsker deg alltid - min lille Lilla!

fredag 11. september 2009

Ta vare på parforholdet

Man kan vel ikke bli minnet om dette ofte nok... For vår del trengs det litt "ta vare på"-tid, men det er ikke så lett midt i oppussing, graviditet og flytte-tid.

Her er iallefall litt å tenke over.....

Overrask
Små overraskelser i hverdagen gir mye glede. Det være seg et booket bord på favorittrestauranten, kinobilletter eller bare å huske på at favorittfrokosten til partneren er kjøpt inn.
Ros
Vi søker stadig bekreftelse fra våre omgivelser, og gjerne spesielt fra våre nærmeste. Husk på å gi komplimenter når du synes partneren ser bra ut, har vært flink til noe eller gjerne bare hvor glad du er i vedkommende. Det sies jo at det trengs fem positive bemerkinger for å veie opp hver negative.
Hudkontakt
Å være nær hverandre er ikke bare koselig, det gjør også noe med kroppen vår. Massasje, klemmer og sex gjør at vi blir roligere og opplever økt velvære. Vi føler oss gjerne lykkeligere og blir dessuten friskere av det.
Humor
Ha det morsomt sammen! Se komedier, treff positive venner, le av hverandres dårlige spøker eller se et stand up-show. Tør å ha det gøy – også i sengen.
Si det som det er
Ikke lat som om partneren er tankeleser. Si hva som plager deg og hva du ønsker. Tydelig kommunikasjon er nøkkelen til et godt forhold.
Konflikter
For det første; velg dine kamper med omhu. Ofte oppstår krangler av bagateller, eller handler om prestisje, såret stolthet eller rett og slett frustrasjon over noe annet. Prøv å finne konstruktive løsninger og se enden på krangelen istedenfor å fortsette i det evige bare fordi du vil ha rett. Ofte må man enes om å være uenige. Og enda viktigere: Slipp «unnskyld» inn i ordforrådet ditt en gang for alle.
Lytt
Selv om dere kjenner hverandre godt, kan du aldri være helt sikker på hva din partner kommer til å si. Bare lytt, og ikke føl behovet for å komme med innvendinger eller egne erfaringer.

Tips hentet fra Side2

søndag 6. september 2009

Til Lilla...


Liker ikke Ugg`s til meg selv, men jeg tror Lilla hadde trives godt i et par deilige varme rosa sko...
Finnes i mage farger og størrelser helt ned til liten.

onsdag 2. september 2009

Slik er 2 - åringen

Løpe og klatre, spise og drikke, ta på jakke og støvler: Men gleden over å mestre blir tett fulgt av tårer og raseri, når ikke alt går som smurt.
2-åringen utforsker verden og sine nye ferdigheter og vil gjerne være selvstendig. Men mamma og pappa er gode å ha, med sine oppmuntrende ord, en hjelpende hånd – og trøst når det skjærer seg.
– Nå begynner de å ville gjøre ting selv, for eksempel når de skal spise eller kle på seg. Men de har lav frustrasjonsterskel og blir lei seg når de ikke får det til, sier helsesøster Unni Tranaas Vannebo.
2-åringers fantasi om egne ferdigheter står nemlig ikke i helt i stil med hva de klarer – selv om de går løs på oppgaven med en nærmest ubendig vilje.
Sett av tid
2-åringer kan kle av seg selv, og vil ofte gjerne kle på seg også. Du kan legge til rette ved å legge fram ett og ett klesplagg om gangen, eller legge klærne i riktig rekkefølge. Noe hjelp trenger nok barnet, for selv om underbuksa kan gå greit, er det verre med for eksempel strømpebuksa.
Det er lurt å sette av god tid til morgenstellet: Stressede foreldre med dårlig tid og en 2-åring som vil gjøre det meste selv, er nærmest en oppskrift på hyl, kjeft og dårlig stemning.
Den økte selvstendighetstrangen kan være en utfordring, men som foreldre er det også godt å se at barnet "vokser til" og blir mer og mer sin egen person.
Med flere ferdigheter kan du også forvente litt mer av 2-åringen. Barnet kan for eksempel begynne å lære å vente på tur og å rydde opp etter seg.
Mange barn begynner i 2-årsalderen å gi tegn når de har gjort i bleia, og å vise tydelig at de ønsker å få det bort. Noen viser også tegn før det kommer noe.
Det kan imidlertid være litt tidlig å forvente at barnet skal bli renslig.
– Her er det lurt å la barnet selv bestemme tempoet, og ikke bremse hvis barnet er klart for å slutte helt med bleier, sier helsesøsteren.
Ti ord om dagen
"Nei" er et viktig ord for 2-åringen. Gjennom å si nei gir barnet uttrykk for både selvstendighet og egen vilje. Ellers varierer språkutviklingen veldig fra barn til barn.
– Det er variabelt hvor mye småbarna snakker. Noen kan bruke korte setninger. Men en 2-åring skal ha noen forståelige ord, påpeker helsesøster Vannebo.
Hvis ikke barnet bruker noen tydelige ord, er det grunn til å ta kontakt med helsestasjonen. Noen ganger kan det være noe med hørselen. Barnet kan for eksempel ha væske i øret eller propper med ørevoks, som hindrer det i å høre godt.
Fra 1 ½ til 3 år lærer barn i snitt ti nye ord om dagen.
Hva 2-åringen kan:
* Rundt 2-årsalderen kan mange barn løpe og hoppe, løfte ett bein av gangen en kort stund og gå opp trapper. Noen kan hoppe ned fra en lav krakk. De kan sparke og kaste en ball.
* Du kan gjerne introdusere trehjulssykkelen i 2-årsalderen, selv om en del i begynnelsen ikke vil sykle, men bare sitte på den. Rundt 2 ½ år kan de fleste barn sykle på sykkelen.
* De kan ta på noen klær selv.
* De kan bygge høye tårn av klosser, og de kan få opp et stort skrulokk.
* Rundt 2 ½ år kan mange barn holde en blyant riktig, og de kan kopiere en loddrett linje eller en sirkel.
* 2-åringer kan vente litt, for eksempel på tur.
* Mange har vanskelig for å dele leker eller andre ting.
* Barn i denne alderen liker gjerne å sortere og ordne, og du kan godt begynne å lære barnet betydningen av å rydde.
Språk
Det er stor variasjon i språkferdighetene til 2-åringene. Noen kan si noen få ord, andre små setninger. Rundt 2 ½ år kombinerer de fleste barn to eller flere ord til litt lengre setninger, og mange barn kan føre enkle samtaler.
Barn i 2-årsalderen kan bruke flertall av substantiver – selv om det ikke kan forventes at det er grammatisk korrekt!