torsdag 19. februar 2009

1- åringen

Lilla er nå blitt over 16 måneder. Tida flyr. Hun er så fantastisk og nydelig hver dag. Jeg gleder meg til å hente henne i barnehagen, for å nyte noen fine timer sammen med henne før hun legger seg. Hun er i seng ca. kl 19. Og sover da til kl 06. Det er herlig i ukene når vi skal på jobb, men må være ærlig å si at det er litt slitsomt i helgene. Men vi bytter på å sove hver vår morgen.
Utviklingen skjer fort. Ikke lett å følge med.
For 1-åringen er nysgjerrig på verden. Dersom du peker på en gjenstand, retter barnet blikket mot den. Barnet har utviklet det som kalles "felles fokus" med andre. Samtidig liker 1-åringen å peke selv, og vil vite hva ting heter. Så lenge tålmodigheten rekker, er det bare å svare etter beste evne. "Der er det en vov-vov. Så fin hund!" "Se på den bilen, den er blå." Litt etter litt bygges ordforrådet opp, først det passive – det barnet kan forstå – og deretter det aktive, som barnet selv bruker. De første ordene kommer gjerne mellom 12 og 18 måneder. Det kan være "mamma", "pappa", navn på noen dyr og dyrelyder.
Du kan også hjelpe barnet til å bygge opp ordforrådet ved å fortelle hva som skal skje og hva dere gjør: "Nå skal vi ut. Det regner, derfor må vi ta på regntøy og støvler". Slike "enesamtaler" fra foreldrenes side skaper også trygghet for barna.
Hva kan 1-åringen:
*Rundt 12-måneders alder kan barnet trekke seg selv opp i stående stilling og sette seg ned ved siden av en stol. De fleste barn lærer å gå på egen hånd mellom 10 og 18 måneder. Ved 18 måneders alder kan mange gå opp trapper med hjelp, og krype baklengs ned igjen.
*12 måneder gammelt har barnet utviklet pinsettgrep, det vil si at barnet kan plukke opp en rosin mellom tommelen og pekefingeren eller de andre fingrene. Barnet kan også stable noen få klosser oppå hverandre.
*Når barnet er 20 måneder, kan han eller hun kaste en ball og tegne streker på et ark.
*Barnet forstår hva en kopp er og kan bruke den. Rundt 15 måneder kan barnet holde koppen selv, men den faller ofte i gulvet. Barnet kan da også spise selv med skje, selv om skjeen gjerne blir snudd opp ned før den når munnen. Noen måneder senere spiser de fleste barn ganske bra selv, og snur ikke lenger skjeen opp ned så ofte.
Språk:
*Rundt 12 måneder begynner barnet å bruke lyder som betyr noe bestemt. En del sier noen få forståelige ord og setter navn på noe de ser, som for eksempel en ball. Barnet reagerer på navnet sitt og peker på oppfordring, for eksempel på en bil eller en blomst. Han eller hun forstår enkle beskjeder som "Kan du hente bamsen?"
*Ved 18 måneders alder kan de fleste barn mellom 6 og 50 ulike forståelige ord, og de forstår mange flere. Noen kan også sette sammen to ord til en liten setning.

En uke er gått...

Tiden går sent når man teller dager og uker... Den står nesten stille..
Nå er det gått en uke siden jeg tok testen, og denne uken har bestått av glede, kvalme, småspising og annet psykisk tullball... De siste to dagene har jeg ikke kjent noe som helst og naturligvis bekymret for det.

Om to uker har jeg akkurat nå vært hos gynekologen - og vet så uendelig mye mer

I morgen er det helg ♥

torsdag 12. februar 2009

JAAAAA!! Jeg er gravid..
I dag har jeg tatt graviditetstesten.
Den var positiv Y

Det er helt utrolig fantastisk herlig og jeg er så LYKKELIG.
Det har vært en så fin dag på jobb, og min mann er også veldig glad.
Jeg fikk 3 nydelige roser av han når han hentet meg på jobb i dag....
Tusen takk kjære, DU er den beste.

Nå skal vi reise hjem til helgen for å se på revy og så skal vi tilbake for å ferie Valentine på lørdag.
Gjett om det blir feiring.
Nå venter jeg spent på UL hos legen for å se om det er en eller to små der inne.....

YYYYYYYYYYYYYYY

fredag 6. februar 2009

En "dagens" i Februar

Humøret: Det er fredag igjen... Så humøret er godt til tross for at jeg sovet lite, har en mann som kom hjem kl 2 i natt og hadde dårlig tid på morgenen + at det er kommet mye snø i natt + at det er meldt snø i helgen. Ja humøret er godt til tross !
Gjort: Kommet oss avgårde. Sitter med radio og kaffe på jobb nå.
Planer: Ha helg, forsøke å være ute i snøen med Lilla, spise god mat og forhåpentligvis feire morsdag.
Drikker: Kaffe + Vann
Spiser: Ingenting ennå.
Det beste: At også jeg kan avogtil få det som jeg vil, selv om jeg egentlig ikke vil det.... + at det bare en uke igjen før jeg kan testen.
Dumt: angrer litt på at jeg trakk meg fra årets revy. Men gleder meg til å se den neste helg.
Barnet: Fantastisk - I LOVE. Utrolig hvordan hun utvikler seg, vi er så heldige som har en sånn fantastisk datter.
Vær: Snø og minus 1 grad

søndag 1. februar 2009

FEBRUAR er en utmerket måned å ...

  • Feire VALENTINSDAGEN med den du er glad i Y
  • Feire karneval
  • Bake deilige boller med krem til fastelavens.
  • Sitte inne med god samvittighet og vente på våren.
  • Friske opp vinterhuden - dra på SPA